Η IBM κόβει διαφημίσεις στο X εν μέσω ισχυρισμών ότι εμφανίστηκαν κοντά σε αναρτήσεις των Ναζί

Ο X προσπαθεί να επαναφέρει τους διαφημιστές στην πλατφόρμα, αλλά μια πρόσφατη αναφορά ισχυρίζεται ότι οι διαφημίσεις πολλών μεγάλων εμπορικών σημάτων έχουν τοποθετηθεί δίπλα σε προσβλητικό περιεχόμενο.

Η IBM ανέστειλε τη διαφήμισή της στο X – παλαιότερα γνωστό ως Twitter – λόγω μιας αναφοράς που ισχυρίζεται ότι αυτές οι διαφημίσεις εμφανίζονταν δίπλα σε περιεχόμενο υπέρ των Ναζί και του Χίτλερ.

Μια αναφορά από το μη κερδοσκοπικό Media Matters For America περιέχει εικόνες διαφημίσεων στο X που εμφανίζονται δίπλα σε προσβλητικές αναρτήσεις που έδειχναν υποστήριξη στον Χίτλερ και το ναζιστικό κόμμα.

Η αναφορά ισχυρίζεται ότι διαφημίσεις από τις Apple, Bravo, Oracle, Xfinity και IBM έχουν εμφανιστεί δίπλα σε αυτόν τον τύπο περιεχομένου. Σε μια δήλωση σε πολλούς ιστότοπους πολυμέσων, η IBM είπε ότι ανέστειλε όλες τις διαφημίσεις στο X ενώ «διερευνά αυτήν την εντελώς απαράδεκτη κατάσταση».

Ο Χ είπε στο Reuters ότι το σύστημά του δεν τοποθετεί σκόπιμα διαφημίσεις επωνυμίας δίπλα σε αυτό το είδος περιεχομένου και ότι οι λογαριασμοί που εμφανίζονται στην αναφορά Media Matters δεν θα μπορούν πλέον να κερδίζουν χρήματα από τις αναρτήσεις τους.

Ο X είχε μια δύσκολη σχέση με τους διαφημιστές από τότε που ο Elon Musk ανέλαβε την πλατφόρμα πέρυσι. Τον Νοέμβριο του 2022, οι εταιρείες συμβούλευαν τους πελάτες να μην διαφημίζονται στην πλατφόρμα και ισχυρίστηκαν ότι ήταν μια προσπάθεια «υψηλού κινδύνου».

Τον Απρίλιο, η Microsoft απέσυρε το X από την διαφημιστική της πλατφόρμα, εμποδίζοντας τους χρήστες να έχουν πρόσβαση στους λογαριασμούς X τους μέσω του εργαλείου κοινωνικής διαχείρισης της Microsoft.

Τον Σεπτέμβριο, η διευθύνουσα σύμβουλος του X Linda Yaccarino ισχυρίστηκε ότι το 90% των 100 κορυφαίων διαφημιζόμενων της πλατφόρμας είχαν επιστρέψει τις προηγούμενες 12 εβδομάδες, ανέφερε το Business Insider. Μια άλλη αναφορά από το Media Matters ισχυρίζεται ότι η πλειονότητα των 100 κορυφαίων διαφημιστών του X έχουν ξοδέψει ένα κλάσμα από αυτό που έκαναν τις 12 εβδομάδες πριν ο Musk αναλάβει την πλατφόρμα.

Παραπληροφόρηση και αμφιλεγόμενος Μασκ

Εν τω μεταξύ, ο Χ ασχολήθηκε με ισχυρισμούς ότι ο Μασκ ενέκρινε προσβλητικό περιεχόμενο στην πλατφόρμα. Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ο Μασκ αποκρίθηκε θετικά σε ένα tweet που ισχυριζόταν ότι οι εβραϊκές κοινότητες πιέζουν «διαλεκτικό μίσος εναντίον των λευκών».

Σε ένα Θέση στις X χθες (16 Νοεμβρίου), ο Yaccarino είπε ότι η άποψη της πλατφόρμας είναι “πολύ σαφής” ότι οι διακρίσεις από όλους θα πρέπει να σταματήσουν “σε όλη την επιφάνεια”.

«Όταν πρόκειται για αυτήν την πλατφόρμα – ο Χ ήταν επίσης εξαιρετικά σαφής σχετικά με τις προσπάθειές μας για την καταπολέμηση του αντισημιτισμού και των διακρίσεων», είπε ο Yaccarino.

Τον περασμένο μήνα, υπήρξαν αναφορές ότι η παραπληροφόρηση γύρω από τον πόλεμο του Ισραήλ στην Παλαιστίνη διαδιδόταν στο X. Η διάδοση παραπληροφόρησης στο X επικαλέστηκε από την ΕΕ τον Σεπτέμβριο, μετά από μια αναφορά που ισχυρίστηκε ότι ο ιστότοπος είχε το υψηλότερο ποσοστό παραπληροφόρησης όταν κατατάχθηκε έναντι άλλων μεγάλες πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Τον περασμένο μήνα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ξεκίνησε έρευνα για τον X σχετικά με την εικαζόμενη διάδοση παραπληροφόρησης στην πλατφόρμα

10 πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε απευθείας στα εισερχόμενά σας κάθε μέρα. Εγγραφείτε για το Ημερήσια σύντομηΣύνοψη της Silicon Republic των βασικών ειδήσεων επιστήμης τεχνολογίας.

About admin

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *