Η IBM διαθέτει ταμείο 500 εκατομμυρίων δολαρίων για νεοφυείς επιχειρήσεις τεχνητής νοημοσύνης B2B

Η πιο πρόσφατη σε μια σειρά επενδύσεων τεχνητής νοημοσύνης, το επιχειρηματικό ταμείο για νεοφυείς επιχειρήσεις θα ανοίξει ένα άλλο κανάλι για να αξιοποιήσει τις «τεράστιες δυνατότητες» της τεχνολογίας.

Η IBM έχει γίνει ο πιο πρόσφατος τεχνολογικός γίγαντας που δημιουργεί επενδύσεις για νεοφυείς επιχειρήσεις που αναπτύσσουν γενετική τεχνητή νοημοσύνη με το νέο επιχειρηματικό ταμείο 500 εκατομμυρίων δολαρίων.

Απευθύνεται σε εταιρείες όλων των μεγεθών, από νεοσύστατες επιχειρήσεις σε πρώιμο στάδιο έως επιχειρήσεις υπερανάπτυξης, το ταμείο βασίζεται σε πολλές άλλες πρόσφατες εξελίξεις στην τεχνητή νοημοσύνη που ανακοίνωσε η εταιρεία, συμπεριλαμβανομένου ενός βοηθού τεχνητής νοημοσύνης για τη μετάφραση του κώδικα COBOL σε Java.

Το ταμείο τοποθετεί την IBM σε μια αυξανόμενη λέσχη τεχνολογικών κολοσσών που επενδύουν στην τεχνητή νοημοσύνη, συμπεριλαμβανομένων των Salesforce, Workday, OpenAI και Amazon, οι οποίοι είτε έχουν συγκεντρώσει χρηματοδότηση είτε έχουν δημιουργήσει προγράμματα επιτάχυνσης για νεοφυείς επιχειρήσεις τεχνητής νοημοσύνης φέτος.

Η IBM είπε ότι το αμοιβαίο κεφάλαιο θα παρέχει σε κάθε start-up ευκαιρίες για ανάπτυξη «ουσιαστικών συνεργασιών» με τον τεχνολογικό γίγαντα, ενώ θα αποκτά επιχειρησιακή τεχνογνωσία σε προϊόντα και μηχανική και στρατηγικές προώθησης στην αγορά.

Ο Rob Thomas, ανώτερος αντιπρόεδρος λογισμικού και επικεφαλής εμπορικός διευθυντής της IBM, δήλωσε ότι η τεχνητή νοημοσύνη σχεδιάζεται να ξεκλειδώσει τρισεκατομμύρια δολάρια σε παραγωγικότητα τα επόμενα χρόνια.

«Με την έναρξη του IBM Enterprise AI Venture Fund, ανοίγουμε ένα άλλο κανάλι για να αξιοποιήσουμε τις τεράστιες δυνατότητες της επανάστασης της τεχνητής νοημοσύνης σε απτά, θετικά αποτελέσματα για την IBM και τις εταιρείες στις οποίες επενδύουμε», είπε.

«Αυτό το ταμείο είναι ένας ακόμη τρόπος με τον οποίο διπλασιάζουμε τη δέσμευσή μας για υπεύθυνη καινοτομία τεχνητής νοημοσύνης μέσω της WatsonX και βοηθώντας οργανισμούς να εφαρμόσουν αυτήν την τεχνολογία μετασχηματισμού».

Η IBM έχει ήδη πραγματοποιήσει σημαντικές επενδύσεις σε νεοφυείς επιχειρήσεις τεχνητής νοημοσύνης. Τον Αύγουστο, ενώθηκε με τις Salesforce, Google, Nvidia και Amazon, υποστήριξε έναν κύκλο χρηματοδότησης 235 εκατομμυρίων δολαρίων Series D από την Hugging Face, η οποία αποτίμησε την εκκίνηση τεχνητής νοημοσύνης ανοιχτού κώδικα στα 4,5 δισεκατομμύρια δολάρια.

Έχει επίσης συνεργασία με τη NASA για την εφαρμογή ενός μοντέλου θεμελίωσης τεχνητής νοημοσύνης στις τεράστιες ποσότητες γεωχωρικών δεδομένων που συλλέγονται από τη διαστημική υπηρεσία για να αποκτήσουν γνώσεις για το κλίμα της Γης. Αυτό το μοντέλο κυκλοφόρησε στο Hugging Face τον Αύγουστο για να γίνει διαθέσιμο στο κοινό.

Τον Σεπτέμβριο, η ιρλανδική εταιρεία διαστημικής τεχνολογίας Ubotica σύναψε συνεργασία με την IBM για να χρησιμοποιήσει την υποδομή cloud και το Watson AI και να κάνει την ανάπτυξη διαστημικών εφαρμογών τεχνητής νοημοσύνης με ένα κλικ.

10 πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε απευθείας στα εισερχόμενά σας κάθε μέρα. Εγγραφείτε για το Ημερήσια σύνοψηΣύνοψη της Silicon Republic των βασικών ειδήσεων επιστήμης τεχνολογίας.

About admin

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *