Η κρουαζιέρα έμεινε χωρίς οδηγό: Παραιτείται ο CEO εν μέσω διαμάχης

Η απόφαση του Kyle Vogt να φύγει έρχεται αφότου η Cruise ανέστειλε την άδεια ταξί χωρίς οδηγό στην Καλιφόρνια, αφού ένα από τα οχήματά της παρέσυρε ένα θύμα χτύπημα και τράβηξε περίπου 20 πόδια.

Η εταιρεία Cruise που ανήκει στην General Motors έχει χτυπήσει την ηγεσία της, καθώς ο Διευθύνων Σύμβουλος και συνιδρυτής της – Kyle Vogt – παραιτήθηκε από τη θέση του στην εταιρεία.

Η απόφασή του ακολουθεί μια αμφιλεγόμενη περίοδο για την Cruise, η οποία πρόσφατα ανέστειλε την άδεια ταξί χωρίς οδηγό στην πολιτεία της Καλιφόρνια των ΗΠΑ για λόγους ασφαλείας.

Σε ανάρτηση στο Χ Σήμερα (20 Νοεμβρίου), ο Vogt επιβεβαίωσε την απόφασή του να παραιτηθεί, αλλά μίλησε θετικά για το χρόνο του με την Cruise. Είπε ότι ένα εγχείρημα που ξεκίνησε στο γκαράζ του παρείχε τελικά περισσότερες από 250.000 διαδρομές χωρίς οδηγό σε πολλές πόλεις και έδωσε στους πελάτες του μια «μικρή γεύση του μέλλοντος».

Ο Vogt είπε ότι σχεδιάζει να περάσει χρόνο με την οικογένειά του και να «εξερευνήσει μερικές νέες ιδέες» μετά την αποχώρησή του.

“Στους πρώην συναδέλφους μου στην Cruise και την GM – το έχετε αυτό”, είπε ο Vogt. «Ανεξάρτητα από το τι σας οδήγησε αρχικά να εργαστείτε σε AV (αυτοματοποιημένα οχήματα), θυμηθείτε γιατί αυτή η εργασία έχει σημασία.

«Το status quo στους δρόμους μας είναι χάλια, αλλά μαζί έχουμε αποδείξει ότι υπάρχει κάτι πολύ καλύτερο στη γωνία».

Η Cruise δοκιμάζει την εμπορική της υπηρεσία ταξί χωρίς οδηγό στις ΗΠΑ εδώ και χρόνια, αλλά έλαβε σημαντική ώθηση νωρίτερα φέτος, όταν της δόθηκε το δικαίωμα να λειτουργεί αυτή την υπηρεσία «ανά πάσα στιγμή της ημέρας» στο Σαν Φρανσίσκο.

Ωστόσο, τα αυτοματοποιημένα οχήματα της εταιρείας έχουν συνδεθεί με μια σειρά οδικών ατυχημάτων τους τελευταίους μήνες, γεγονός που έχει εγείρει ανησυχίες για το επίπεδο ασφάλειάς τους. Μια εβδομάδα μετά τη χορήγηση της άδειας για πλήρη λειτουργία στο Σαν Φρανσίσκο, ένα από τα ταξί της εταιρείας ενεπλάκη σε σύγκρουση με όχημα έκτακτης ανάγκης.

Τον Σεπτέμβριο, αναφορές από την Πυροσβεστική Υπηρεσία του Σαν Φρανσίσκο υποστήριξαν ότι η ρομποταξία του Cruise εμπόδισε ένα ασθενοφόρο που προσπαθούσε να φτάσει σε έναν βαριά τραυματισμένο ασθενή, ο οποίος αργότερα πέθανε από τα τραύματά του.

Όμως, το μεγαλύτερο περιστατικό συνέβη τον περασμένο μήνα, όταν εμφανίστηκαν βίντεο με ένα θύμα χτύπημα και τρέξιμο καρφωμένο κάτω από τους πίσω τροχούς ενός ρομποταξί Cruise.

Η Cruise μοιράστηκε μια «λεπτομερή ανασκόπηση» του περιστατικού και ισχυρίζεται ότι το αυτοματοποιημένο όχημά της (AV) φρενάρει επιθετικά αφού ένα άλλο αυτοκίνητο χτύπησε έναν πεζό και πέταξε το άτομο προς την κατεύθυνση του ρομποταξί.

«Το AV εντόπισε μια σύγκρουση, ακινητοποιώντας το όχημα. στη συνέχεια προσπάθησε να τραβήξει για να αποφύγει περαιτέρω προβλήματα οδικής ασφάλειας, τραβώντας το άτομο προς τα εμπρός περίπου 20 πόδια», είπε ο Κρουζ στην κριτική.

Μετά από αυτό το περιστατικό, η άδειά του για λειτουργία αυτοματοποιημένων ταξί στην Καλιφόρνια ανεστάλη από το Τμήμα Μηχανοκίνητων Οχημάτων της πολιτείας. Νωρίτερα αυτό το μήνα, η Cruise ανακάλεσε 950 ρομποταξί της αφού διαπίστωσε ελαττώματα στο λογισμικό αυτοματοποιημένου συστήματος οδήγησης, ανέφερε το CNBC.

10 πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε απευθείας στα εισερχόμενά σας κάθε μέρα. Εγγραφείτε για το Ημερήσια σύντομηΣύνοψη της Silicon Republic των βασικών ειδήσεων επιστήμης τεχνολογίας.

About admin

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *