Η έρευνα της ιρλανδικής βιομηχανίας λαμβάνει 16,5 εκατ. ευρώ ώθηση εξοπλισμού

48 έργα θα έχουν πρόσβαση σε εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας μέσω του Enterprise Ireland’s Capital Equipment Fund.

Ιδρύματα τρίτου επιπέδου σε όλη την Ιρλανδία έχουν εξασφαλίσει συνολική χρηματοδότηση 16,5 εκατομμυρίων ευρώ για την αγορά νέου εξοπλισμού για την υποστήριξη των συνεχιζόμενων βιομηχανικών ερευνητικών τους έργων.

Αυτή η χρηματοδότηση θα δώσει στους βραβευθέντες πρόσβαση σε διάφορες μορφές εξοπλισμού που φιλοξενούνται από πύλες τεχνολογίας και τεχνολογικά κέντρα σε όλη την Ιρλανδία. Η χρηματοδότηση προέρχεται από το 2023 Capital Equipment Fund, το οποίο διαχειρίζεται η Enterprise Ireland.

Αυτές οι πύλες και τα κέντρα εργάζονται σε έργα στρατηγικής έρευνας, ανάπτυξης και καινοτομίας σε συντονισμό με τα ερευνητικά ιδρύματα της Ιρλανδίας. Η Enterprise Ireland είπε ότι αυτοί οι οργανισμοί είναι υπεύθυνοι για περισσότερες από 1.500 ετήσιες συνεργασίες μεταξύ ιρλανδικών ΜΜΕ και πολυεθνικών εταιρειών.

Οι 48 βραβευθέντες επιλέχθηκαν από 59 επιλέξιμες αιτήσεις. Η επιλεξιμότητα βασίστηκε στο ισχυρό ιστορικό τους όσον αφορά τη δέσμευση του κλάδου, τη σημαντική ανάγκη για νέο εξοπλισμό και τον χώρο για την εξυπηρέτηση και τη συντήρηση του εξοπλισμού.

Τα έργα προέρχονται από διάφορα ερευνητικά κέντρα, όπως το Κέντρο Προηγμένης Φωτονικής και Ανάλυσης Διαδικασιών στο Κορκ και το Κέντρο Έρευνας στη Μηχανική Τεχνολογία Επιφανειών στο Δουβλίνο.

Η χρηματοδότηση ανακοινώθηκε σήμερα (20 Νοεμβρίου) από τον Υπουργό Επιχειρήσεων, Εμπορίου και Απασχόλησης Simon Coveney, TD, ο οποίος είπε ότι το Capital Equipment Fund έχει επενδύσει 44 εκατομμύρια ευρώ τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Το 2021, το Ταμείο Κεφαλαιακού Εξοπλισμού υποστήριξε 61 έργα συνολικού ύψους 12,4 εκατ. ευρώ.

“Αυτός ο νέος εξοπλισμός τελευταίας τεχνολογίας σε όλο το δίκτυο θα βοηθήσει τις εταιρείες να γίνουν ανταγωνιστικές και ανθεκτικές και θα καλύψει σημαντικές ανάγκες σε όλους τους τομείς”, δήλωσε ο Coveney. «Θα ενισχύσει επίσης τη βιομηχανική συνεργασία με τον τομέα τρίτου επιπέδου μας, προς όφελος όλων των εμπλεκομένων.

«Η προώθηση της καινοτομίας στον επιχειρηματικό τομέα της Ιρλανδίας είναι πρωταρχικής σημασίας και η παροχή της υποδομής που απαιτείται για τη διευκόλυνση αυτής της καινοτομίας είναι απαραίτητη».

Η Marina Donohoe, διευθύντρια του τμήματος έρευνας και καινοτομίας της Enterprise Ireland, δήλωσε ότι οι εταιρείες σε «όλους τους τομείς» αντιμετωπίζουν προκλήσεις που σχετίζονται με τη βιωσιμότητα, την ψηφιοποίηση και τις πρόσφατες εξελίξεις στην τεχνητή νοημοσύνη.

“Ο πρόσθετος εξοπλισμός που χρηματοδοτήθηκε από αυτήν την πρόσκληση, σε συνδυασμό με τα είδη που ήταν ήδη διαθέσιμα από την προηγούμενη χρηματοδότηση, θα βοηθήσουν τις εταιρείες να αποκτήσουν και να διατηρήσουν ανταγωνιστικό πλεονέκτημα τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό μέσω της ανάπτυξης καινοτόμων νέων προϊόντων, υπηρεσιών και τεχνολογιών διαδικασιών παραγωγής,” Donohoe είπε.

«Περιμένω ότι τα αποτελέσματα αυτής της πρόσκλησης θα έχουν στρατηγικό αντίκτυπο στην ιρλανδική βιομηχανία για τα επόμενα χρόνια».

10 πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε απευθείας στα εισερχόμενά σας κάθε μέρα. Εγγραφείτε για το Ημερήσια σύντομηΣύνοψη της Silicon Republic των βασικών ειδήσεων επιστήμης τεχνολογίας.

About admin

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *